Language selection

 Huldiging Palmare - Nederlands kampioen 2016 onderwatervoetbal

 

Video: Rob Snieder (c) 2016

Inschalen vanuit andere duikorganisaties

  • Duiker

CMAS
NOB - leden in het bezit van een, door een andere bij de CMAS aangesloten organisatie uitgegeven duikbrevet, kunnen een NOB/CMAS brevet aanvragen bij de NOB. De overeenkomstigheid wordt bepaald door de CMAS en wordt door de NOB ontleend aan de door de CMAS gepubliceerde “vergelijkingslijst CMAS”.

RSTC, CEDIP & IADS

Duikbrevetten van NOB leden welke zijn uitgegeven door bij de RSTC, CEDIP en IADS aangesloten organisaties, worden door de NOB geaccepteerd op het niveau zoals hieronder aangegeven. Dit houdt in dat men dezelfde duikbevoegdheden heeft als met een ergelijkbaar NOB CMAS duikbrevet.

RSTC/CEDIP/IADS 

Wordt door NOB

geaccepteerd op het

niveau van

Wordt door CMAS

geaccepteerd op het

niveau van

Kan starten met de

NOB -opleiding voor

het

Scuba Diver
    1* Duiker
Open Water Diver
1* Duiker
1* Duiker 2*Duiker
Advanced OW Diver 2*Duiker 2*Duiker 3*Duiker3*Duiker
Divemaster 3*Duiker 3*Duiker 1* Instructeur

 

 

 

 

 

 

 

 

In verband met internationale afspraken worden de uitgegeven duikbrevetten van bij de RSTC, CEDIP en IADS aangesloten organisaties door de NOB geaccepteerd op het niveau zoals weergegeven in bovenstaande tabel. Op het niveau van resp. het 1* duikbrevet, 2* duikbrevet en het 3* duikbrevet. Dit houdt in dat men dezelfde duikbevoegdheden heeft als met een NOB duikbrevet. Het verstrekken van een NOB brevet is echter niet mogelijk, aangezien men geen NOB opleiding heeft gevolgd. Mocht men de duikopleiding bij de NOB willen vervolgen om in aanmerking te komen voor een NOB/CMAS duikbrevet dan dient rekening te worden gehouden met bovenstaande inschalingstabel.

  • Instructeur

CMAS
NOB-leden in het bezit van een, door een andere bij de CMAS aangesloten organisatie uitgegeven 2* instructeurbrevet, kunnen een inschalingsprogramma volgen naar NOB/CMAS 2* instructeur.

Overheids-of beroepsduikbrevet
NOB leden in het bezit van een brandweerduikinstructeur brevet en een 3* NOB/CMAS brevet (of gelijkwaardig), kunnen een inschalingsprogramma volgen naar NOB/CMAS 2* instructeur.

RSTC, CEDIP & IADS
NOB leden in het bezit van een instructeurbrevet welke is uitgegeven door bij de RSTC, CEDIP en IADS aangesloten organisaties, kunnen een inschalingsprogramma volgen naar NOB/CMAS 2* instructeur.

RSTC/CEDIP/IADS
Wordt door NOB
geaccepteerd op het
niveau van
Wordt doorCMAS
geaccepteerd op het
niveau van
Kan starten met de
NOB -opleiding voor
het
Assistent in structeur
1*- Instructeur*
1*- Instructeur
2*- Instructeur
Instructeur
2*- Instructeur**
2*- Instructeur
Instructeur Trainer
Instructeur Trainer
Instructeur Trainer**
Docent
Instructeur - Certifier
Instructeur Trainer**

Docent

 

 * Om zelfstandig bij de NOB duikles te geven dien je in het bezit te zijn van een geldige NOB - instructeurslicentie. Als Assistent Instructeur van een andere duikorganisatie kun je deze licentie behalen door het volgen van een NOB - 2* - instructeursopleiding. Zolang je geen NOB - licentie hebt, is er directe supervisie van een NOB - instructeur vereist.


** Je wordt als instructeur geaccepteerd na het volgen van een cross-over-programma.

Introductieduik

Lijkt duiken je wel wat? Maar vraag je je af of het wel de sport voor jou is? Boek dan een introductieduik!

introductieduik2

Je introductieduik vindt plaats in zwembad ‘Het Wedde’ in Voorschoten. Na een inleiding waarin je kennismaakt met de theorie van het duiken helpen wij je in je duikuitrusting. Daarna ga je onder leiding van een ervaren instructeur te water. Je eerste echte duik. Je ervaart hoe het is om als duiker onder water te zijn: gewichtloos, ademend en door het glas van je duikbril gewoon kunnen kijken. Je bedient de knoppen van je duikvest en ervaart dat je daarmee heel eenvoudig je diepte kunt aanpassen. Je beweegt heel licht je zwemvliezen en merkt dat je daardoor voorwaarts schiet. Een unieke belevenis. Puur genieten.

Deze introductieduik is iedere woensdagavond te boeken. De theorie begint om 19.00 uur, om 21.00 uur kom je weer boven water. De introductieduik kost € 20. Wanneer je besluit lid te worden van Palmare, dan krijg je dit geld terug.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten? Neem contact met ons op via voorzitter of 06 4861 1147.

Vereisten

  • Je moet minimaal 18 jaar zijn om je te kunnen aanmelden.
  • Ben je tussen de 14 en 18 jaar, dan kun je je laten aanmelden door een van je ouders.

Hopelijk tot gauw!

Bezoekers: Today 0 | Yesterday 15 | Week 31 | Month 256 | All 10570

Currently are 59 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond, kortweg de NOB. De NOB is de bond voor alle duikers en daarmee dé organisatie voor iedereen die het unieke  van ‘het onderwater-zijn’ wil beleven. Ruim 15.000 aangesloten duikers, 2300 duikinstructeurs en 280 duikverenigingen en duikscholen profiteren van de kwalitatief uitstekende opleidingen, van het feit dat de NOB de belangen van de Nederlandse duikers behartigt en van de kennis en ervaring die de NOB op het gebied van de onderwatersport met verenigingen en leden deelt. Voor duikers heeft het lidmaatschap van de NOB een aantal grote voordelen: zo ontvang je iedere maand het prachtige magazine ‘Onderwatersport’ en profiteer je van de collectieve verzekeringen die voor NOB-leden zijn afgesloten. Daarnaast krijgen NOB-leden regelmatig korting op duikgerelateerde activiteiten en producten.

logo staand