Language selection

Voorschoten, 7 november 2016


Duikvereniging Palmare Nederlands kampioen 2016 onderwatervoetbal

IMG 20161106 WA0004

Van links naar rechts onze kampioenen: Mike, Arjan, Ronald, Hans-Maarten en Marijn

Duikvereniging Palmare uit Voorschoten is op 6 november Nederlands kampioen onderwatervoetbal geworden. In Lisse versloegen de duikers van Palmare de concurrentie overtuigend. Naast de eer en de bokaal bestaat de prijs ook uit het voorrecht de volgende editie van het Nederlands kampioenschap te mogen organiseren. Die zal dan plaatsvinden in zwembad Het Wedde, de vaste trainingslocatie van Palmare.

Onderwatervoetbal is een zware sport. Behangen met 14 kilo lood en een fles met perslucht lopen de duikers van een team over de bodem van het zwembad. Een zware bal, gevuld met zout water, dient in het doel van de tegenstander te belanden. Maar dat lopen door het water is alsof je probeert tegen een snoeiharde wind in te lopen: het gaat langzaam, haast in slow-motion. ‘Het kost enorm veel kracht’, zegt Mike Bunnig, een van de jongere duikers van Palmare, ‘we doen dit spelletje vaak in de winter, zowel voor de conditie als voor de fun.’ Een partijtje onderwatervoetbal duurt dan ook maar vijf minuten, want dan zijn de drie spelers en de twee reserves meestal aan het eind van hun krachten.

Deze editie van het kampioenschap was alweer de vijfde. De sport wordt snel populair. Arthur Palache, hoofdtrainer van Palmare, ziet zijn pupillen graag onderwatervoetballen: ‘Het is een ideale combinatie van sport en spel. Bovendien geeft het je een stevige conditie. En dat is belangrijk voor een duiker. Duiken is een heel relaxte sport, maar wanneer je in het buitenwater voor een onverwachte situatie komt te staan, is het goed om op je conditie te kunnen vertrouwen.’

De spelers worden aanstaande woensdag om 21.00 uur gehuldigd in de bar van zwembad Het Wedde. Daar zullen dan ongetwijfeld de gedachten ook al afdwalen naar november volgend jaar, wanneer Palmare de titel in haar eigen zwembad moet verdedigen.

Palmare is een duikvereniging die wekelijks traint in Voorschoten en van april tot oktober wekelijks duikt in Zeeland en Zuid-Holland.

Hier wat foto's en videos van boven- en onderwater. Zie ook onze Facebook pagina

 

Video impressie NK onderwatervoetbal

Bezoekers: Today 2 | Yesterday 10 | Week 84 | Month 93 | All 12504

Currently are 17 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond, kortweg de NOB. De NOB is de bond voor alle duikers en daarmee dé organisatie voor iedereen die het unieke  van ‘het onderwater-zijn’ wil beleven. Ruim 15.000 aangesloten duikers, 2300 duikinstructeurs en 280 duikverenigingen en duikscholen profiteren van de kwalitatief uitstekende opleidingen, van het feit dat de NOB de belangen van de Nederlandse duikers behartigt en van de kennis en ervaring die de NOB op het gebied van de onderwatersport met verenigingen en leden deelt. Voor duikers heeft het lidmaatschap van de NOB een aantal grote voordelen: zo ontvang je iedere maand het prachtige magazine ‘Onderwatersport’ en profiteer je van de collectieve verzekeringen die voor NOB-leden zijn afgesloten. Daarnaast krijgen NOB-leden regelmatig korting op duikgerelateerde activiteiten en producten.

logo staand