Inschalen vanuit andere duikorganisaties

  • Duiker

CMAS
NOB - leden in het bezit van een, door een andere bij de CMAS aangesloten organisatie uitgegeven duikbrevet, kunnen een NOB/CMAS brevet aanvragen bij de NOB. De overeenkomstigheid wordt bepaald door de CMAS en wordt door de NOB ontleend aan de door de CMAS gepubliceerde “vergelijkingslijst CMAS”.

RSTC, CEDIP & IADS

Duikbrevetten van NOB leden welke zijn uitgegeven door bij de RSTC, CEDIP en IADS aangesloten organisaties, worden door de NOB geaccepteerd op het niveau zoals hieronder aangegeven. Dit houdt in dat men dezelfde duikbevoegdheden heeft als met een ergelijkbaar NOB CMAS duikbrevet.

RSTC/CEDIP/IADS 

Wordt door NOB

geaccepteerd op het

niveau van

Wordt door CMAS

geaccepteerd op het

niveau van

Kan starten met de

NOB -opleiding voor

het

Scuba Diver
    1* Duiker
Open Water Diver
1* Duiker
1* Duiker 2*Duiker
Advanced OW Diver 2*Duiker 2*Duiker 3*Duiker3*Duiker
Divemaster 3*Duiker 3*Duiker 1* Instructeur

 

 

 

 

 

 

 

 

In verband met internationale afspraken worden de uitgegeven duikbrevetten van bij de RSTC, CEDIP en IADS aangesloten organisaties door de NOB geaccepteerd op het niveau zoals weergegeven in bovenstaande tabel. Op het niveau van resp. het 1* duikbrevet, 2* duikbrevet en het 3* duikbrevet. Dit houdt in dat men dezelfde duikbevoegdheden heeft als met een NOB duikbrevet. Het verstrekken van een NOB brevet is echter niet mogelijk, aangezien men geen NOB opleiding heeft gevolgd. Mocht men de duikopleiding bij de NOB willen vervolgen om in aanmerking te komen voor een NOB/CMAS duikbrevet dan dient rekening te worden gehouden met bovenstaande inschalingstabel.

  • Instructeur

CMAS
NOB-leden in het bezit van een, door een andere bij de CMAS aangesloten organisatie uitgegeven 2* instructeurbrevet, kunnen een inschalingsprogramma volgen naar NOB/CMAS 2* instructeur.

Overheids-of beroepsduikbrevet
NOB leden in het bezit van een brandweerduikinstructeur brevet en een 3* NOB/CMAS brevet (of gelijkwaardig), kunnen een inschalingsprogramma volgen naar NOB/CMAS 2* instructeur.

RSTC, CEDIP & IADS
NOB leden in het bezit van een instructeurbrevet welke is uitgegeven door bij de RSTC, CEDIP en IADS aangesloten organisaties, kunnen een inschalingsprogramma volgen naar NOB/CMAS 2* instructeur.

RSTC/CEDIP/IADS
Wordt door NOB
geaccepteerd op het
niveau van
Wordt doorCMAS
geaccepteerd op het
niveau van
Kan starten met de
NOB -opleiding voor
het
Assistent in structeur
1*- Instructeur*
1*- Instructeur
2*- Instructeur
Instructeur
2*- Instructeur**
2*- Instructeur
Instructeur Trainer
Instructeur Trainer
Instructeur Trainer**
Docent
Instructeur - Certifier
Instructeur Trainer**

Docent

 

 * Om zelfstandig bij de NOB duikles te geven dien je in het bezit te zijn van een geldige NOB - instructeurslicentie. Als Assistent Instructeur van een andere duikorganisatie kun je deze licentie behalen door het volgen van een NOB - 2* - instructeursopleiding. Zolang je geen NOB - licentie hebt, is er directe supervisie van een NOB - instructeur vereist.


** Je wordt als instructeur geaccepteerd na het volgen van een cross-over-programma.