Opleidingen

Opleiding


Palmare is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De opleidingen tot duiker die je bij ons volgt worden gegeven volgens de systematiek van deze bond. Na het met goed gevolg afronden van een opleiding ontvang je een NOB-brevet. Omdat de NOB is aangesloten bij de Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques. (CMAS), worden die duikbrevetten internationaal erkend. Je kan er dus over de hele wereld mee duiken.

Opleiding tot duiker

De NOB onderscheidt vier niveau's voor duikers: 1*, 2*, 3* en 4*. Voor de eerste drie brevetten kun je bij ons de opleiding volgen, het vierstersbrevet is een 'bewijs van ervaring'. Er is geen opleiding voor, maar je krijgt het als je driesters duiker bent, kunt aantonen dat je minimaal 250 duiken hebt gemaakt en zes verschillende specialisaties hebt behaald.


De opleiding voor een brevet bestaat uit een combinatie van theorie- en praktijklessen. Voor beide onderdelen word je tijdens de opleiding regelmatig getoetst. De lessen zijn competentiegericht. Je vorderingen worden door je persoonlijke instructeur bijgehouden, die deze ook regelmatig met zijn of haar collega's bespreekt in het reguliere instructeursoverleg.
Al onze instructeurs hebben een licentie van de NOB. Dit betekent dat zij over de juiste kennis en ervaring beschikken én dat zij de door de NOB verplichte periodieke bijscholingen hebben gevolgd. Je bent daarmee verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige duikopleiding.

Veiligheid

Bij onze opleidingen en duikactiviteiten staat veiligheid voorop. Je zult merken dat aan dit onderwerp tijdens de opleiding veel aandacht wordt besteed. Tijdens de clubduiken duik je altijd met een buddy, terwijl een duikleider aan de kant aanwezig is en toeziet op een veilig verloop van de duik.


Als onderdeel van de opleiding wordt, naast de reguliere EHBDO-lessen (dat staat voor Eerste Hulp Bij Duikongevallen) ook een reanimatiecursus gegeven. Deze gratis cursus is voor alle leden verplicht en wordt jaarlijks herhaald.

Specialties

Naast de reguliere opleidingen organiseren we regelmatig specialties. Dat zijn lessen in een bepaald interessegebied. Zo zijn er specialties op het gebied van biologie, fotografie, archeologie, droogpakduiken, ijsduiken, het omgaan met bijzondere apparatuur, etc.


De specialties worden gegeven door instructeurs van Palmare en door externe deskundigen.

Opleiding tot instructeur

opleidingen 2

Wanneer duiken je bevalt en je wilt daaraan een extra dimensie geven, dan is het mogelijk om via Palmare een opleiding tot instructeur te volgen. De instructeursopleidingen worden georganiseerd door de NOB. Net als bij de duikopleidingen leiden de instructeursopleidingen op tot bevoegdheden op verschillende niveau's. Het zijn intensieve opleidingen, maar de moeite waard voor wie zijn passie graag wil overbrengen op anderen.

Nog vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Bijvoorbeeld over de data waarop de duikopleidingen starten, of over de geldigheid van je PADI-brevet, of over iets anders?


Neem dan contact met ons op.


Of kijk hier voor een overzichtelijk schema van de duikopleidingen van de NOB.

Voor meer informatie neem kontakt op met de hoofdtrainer